Fra sted til sted Livet i Åmosen Mad i mosen Moseboliger Naturens ressourcer
Skjul billede

Mad i mosen

En del af Åmosen er landbrugsland. Der dyrkes korn og holdes kvæg i området, og i byerne er der enkelte steder caféer eller pizzeriaer.

Bromølle Kro

Bromølle Kro er en af områdets gamle kroer ved et overfartssted over Åmose Å. Bromølle Kro ligger på et sted, som siden middelalderen har været et trafikknudepunkt for færdsel over Åmose Å. Her serveres traditionel dansk mad som fiske- og kødretter, afholdes selskaber osv.

Alletiders jagtområde

Siden jægerstenalderen har mennesker fisket og gået på jagt i området omkring Åmosen. Selvom metoderne har ændret sig en del siden jægerstenalderen, går mange mennesker i dag stadig på fisketur eller jagt i Åmosen, der bl.a. rummer gode muligheder for jagt på kronvildt.

Almindelig mad?

De fleste beboere i Åmosen spiser almindelig mad, ligesom andre steder i landet. I dagens Danmark er vi ikke afhængige af lokalområdets fødevareproduktion, som man var det i tidligere tider. Men mange af de plante- og dyrearter, som tidligere tiders mennesker levede af, findes stadig i Åmosen. Måske vil de kunne være spændende ingredienser i nye retter?